Followers

Monday, 19 May 2014

Luahan Hati Seorang Teman

Assalamualaikum....
Time time macamni mesti ramai yang dah tdo kan.... cik eda pulak susah nak tdo...

Mai kite sama sama kongsi cerita seorang teman ni kisah benar cik eda just nak share je tak de niat pun nak bukak aib orang nak cerita buruk orang sama sama kite jadikan pengalaman ini sebagai pengajaran buat teman teman yang belum mendirikan rumahtangga...

Teman ni kalau tengok bukan main lagi sweet couple depan orang... agak lama jugak dah mendirikan rumahtangga cuma belum ada rezeki ada zuriat sendiri. Kemana mana pegi memang sama sama tapi disebalik sweet couple ni ada cerita sedih tersurat dan tersirat disebaliknya...

Suami teman keje biasa je teman pulak keje jugak pun keje biasa hari hari macam biasa keje masing masing dengan tangungjawab masing masing bila balik dah malam penat stress konon bersama pun payah kadang kadang teman cakap buruk sangat ke hina sangat ke diri dia sampai suaminya x nak dekat... kesian kan macamana eh perasaan kite kalau suami buat macamtu... kadang kadang bila berselisih faham si suami asyik cari salah si teman je penah jugak si suami cakap teman 'bodoh'.... sedih kan cik eda nak cite panjang tau cik eda cite sikit sikit ye... sebab cik eda ni cepat nak mengalir air mata....huwaaaaa

Dah di hina dah di cakap bodoh nak lagi sama sama jangan kata nak pujuk belagak ego dia sorang je yang betul... apa yang teman cakap semua salah teman lari jangan kata nak pujuk siap bagi warning lagi kononnya nak lepaskan la tapi tak lafaz.... sound soh pikir sendiri dan buat keputusan sendiri...

Hidup si suami manjang je x de duit semua bergantung dengan si teman tapi bila cite guna sama sama ada eh orang macamni... mula mula je konon elok dah lama lama terlebih lemak.

Boleh pulak suka menipu membelit bila bercakap teman selalu dapat bila ada masalah dia pendam je sorang sorang teman selalu rasa macam bukan dia isteri... bila teman sound sekali boleh pulak dia cakap teman kalau ada duit baru senyum baru nak baik baik hai ada jugak suami macam ni eh... bila pegi keje hari hari balik lambat makin hari makin lambat x jugak banyak duitnya.... alahai....

Memandangkan cik eda ada keje nak buat sekarang nanti kite sambung cite teman ni eh
Tunggu.... sambungan cite ni...

4 comments:

Ija Rased said...

moga cik teman sentiasa 5tabah menghadapi ujian hidup. sebagai isteri kita kena taat dan tak boleh nak tegur sikap si suami. itulah nasib si isteri. moga dia kuat dan cekal.

Norhasniza Khalid said...

be strong !..

dzulnaida ibrahim said...

terima kasih Ija Rased akan cik eda sampaikan.....
Juga buat mamaniza akan di sampaikan jugak ehem ehem...hehe

dzulnaida ibrahim said...

terima kasih Ija Rased akan cik eda sampaikan.....
Juga buat mamaniza akan di sampaikan jugak ehem ehem...hehe